ILMOITTAUDU ROBOTIIKKAKERHOON

Robotiikkakerhossa on työstetty esimerkiksi kauko-ohjattava skeittilauta, polkupyörän paikannuslaite, Raspberry Pi pohjainen pelikonsoli sekä puhelinohjattava Transformers-pienoismalli. Kerhoon osallistuaksesi sinulla ei kuitenkaan tarvitse olla valmiina ideaa omasta projekstista, vaan voit aloittaa työstämään jotain a.o. projekteista. Jotkin projektit voit toteuttaa itsenäisesti ja jotkin on mitoitettu pienelle porukalle. Voit tulla mukaan yksin tai yhdessä ystävien kanssa tai voit tiimiytyä muiden kerhokävijöiden kanssa. Mukaan ovat tervetulleita aivan vasta-alkajatkin!

Sinun ei tarvitse olla 100% varma siitä, mitä haluat kerhossa tehdä. Järjestämme uusille kävijöille jokaisen kerhokerran alussa intron viikkoaikataulun mukaiseen teemaan, joten voit tulla mukaan vain tutustumaan aiheeseen ja ohjaamme sinut sitten mielenkiintosi mukaan alkuun.

Kevätlukukausi 22.1.2018 – 19.4.2018 Oulun yliopiston Fab Labissa: 

  • Ma 13-16 Robotiikka / Jani Lehtovirta
  • Ti 13-16 Arduino-ohjelmointi / Joonas Patana
  • Ke 13-16 Piirisuunnittelu ja simulointi / Leevi Halme 
  • To 13-16 3D-mallintaminen ja -tulostus / Perttu Piirainen 

HUOM. Voit tulla ja mennä kerhossa täysin oman aikataulusi mukaisesti! Paikalla ei tarvitse olla heti kello 13 vaan silloin kun sinulle sopii, ja lähteä voit myös oman aikataulusi mukaan. Ohjaajamme ovat käytettävissä koko 13-16 välisen ajan.

pROJEKTIESIMERKKEJÄ

OHJAAJAT

Jani Lehtovirta

Jani on robotiikkakerhon vastuukouluttaja. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus robottipukujen rakentamisesta ja hän on mm. toiminut projektipäällikkönä Teraleon-robottiprojektissa. Janin vahvinta osaamista on digitaalisen valmistuksen eri menetelmien hallitseminen sekä elektroniikka- ja mekaniikkasuunnittelu.

Janin a.k.a Keminmaan Colin Fuerzen aikuisuuteen jatkuneen rakenteluinnon on arveltu johtuvan vähäisestä lego-määrästä Janin lapsuudessa.

Leevi Halme

Leevi on sähkötekniikan opiskelija, jonka löytää yleensä kiltahuoneelta, koneen pajalta tai jostain muualta. Käytännössä voit siis törmätä Leeviin missä vain. Leevin suurin saavutus on siteeraus kiltalehdessä ja hänen lempijuomansa on ilmainen. Vapaa-ajalla hän rakentaa formula-autoa ja kiipeilee seiniä pitkin kohti kattoa. Leevi on avoin ja helposti lähestettyvä kouluttaja, käy nykäisemässä hihasta ja totea itse.

 

Perttu Piirainen

Perttu on viittä vaille valmis luonnontieteiden maisteri, kemisti ja todellinen tekniikan alan jack of all trades. Robokerhossa Perttu on erikoistunut 3D-mallintamiseen ja -tulostamiseen, mutta harvassa ovat ne proggikset, joita Perttu ei osaisi ohjata.

 

Joonas Patana

Joonas opiskelee sähkötekniikkaa ja on erityisen taitava Arduino-ohjelmoija. Joonaksen innostus tekniikkaan alkoi autotallissa mopo-projektien parissa ja mies on sittemmin laajentanut repertuaariaan kaikenlaiseen elektroniikkaan. Jos laiteläheinen ohjelmointi kiinnostaa, tule juttelemaan Joonaksen kanssa.

Heräsikö kysymyksiÄ?

Ota rohkeasti yhteyttä Janiin ja kysy lisää: jani.lehtovirta@buutti.com / +358 40 7709690

Voit myös katsoa mikäli olemme jo vastanneet kysymyksiisi FAQ-sivullamme.